AUTO EXPORTEREN

Het exporteren van auto’s is gaandeweg ontstaan. Vanaf 2004 werd de vraag van tweedehandsauto’s uit Oost-Europese landen groter. Een nieuwe markt en kansen waar wij zijn ingestapt. Veel auto’s zijn de afgelopen jaren geëxporteerd naar Polen, Oekraïne en andere Oost-Europese landen.

De openstelling van de Europese grenzen heeft mede bijgedragen aan de bloei van ons bedrijf. Ook naar Afrikaanse landen wordt een grote diversiteit aan auto’s geëxporteerd. “Maar dan wel de landen waar rechts gereden wordt!”
Afhankelijk van het staatsbestel in een Afrikaans land zien wij de vraag dalen of stijgen. Een markt die ook zijn onzekerheden kent, maar waar het ene land wegvalt, komt er een nieuw land voor in de plaats. Naast export verzorgen wij ook de papierwinkel voor het exporteren van een particuliere auto naar het buitenland. Met een afmelding, een vrijwaringsbewijs en eventuele verzekering heeft een klant een wit kenteken en vijftien dagen de tijd om de auto naar het land van bestemming te transporteren of er zelf heen te rijden.

Populaire auto exportlanden: Afrika,Polen, Oekraine, Belgie, Roemenie, Litouwen, Duitsland, Libie, Bosnie-herzegowina, Bulgarije, Georgie, Hongarije, Servie, Frankrijk, Guinee, Benin, Marokka, Ghana, Nigeria, Moldavie, Tsjechie, Jordanie, Letland, Estland.

Wil je meer info over auto of bestelauto exportdienstverlening of hulp dan kun je contact met ons opnemen. Hulp bij het exporteren van een voertuig. Ook voor Auto export bedrijven.

Heeft u een auto te koop en wil je deze verkopen voor export ook dan hebben wij interesse. Bel dan met 072-5614087 voor de Alkmaarse Garage

Als u uw auto wilt exporteren naar het buitenland dan moet u eerst uw auto uitvoeren uit nederland. U kunt met de auto rijden (mits geldige apk) of op een trailer vervoeren.

Wilt u uw auto uitvoeren, exporteren naar het buitenland, dan verzorgen wij in samenwerking met VWE de onderstaande documenten:

 • Aanmelding voor de auto voor export
 • Een nieuw kentekenbewijs deel 2
 • Uitvoer/export kentekenplaten
 • Auto-exportverzekeringen met 15 dagen geldigheid , ookwel Groene Kaart Verzekering genoemdWAT HEB IK NODIG?

In het geval van een papieren kentekenbewijs:

 1. Het papieren overschrijvingsbewijs
 2. De 2 kentekenplaten met leesbare GAIK codes
 3. Een geldige legitimatie / ID
 4. De kilometerstand verkoopfactuur met koper informatie

In het geval dat u een kentekencard heeft:

 1. De kentekencard en de 2 delige tenaamstelingscodes
 2. De 2 kentekenplaten met leesbare GAIK codes
 3. Een geldige legitimatie / ID
 4. De kilometerstand verkoopfactuur met koper informatie