WAT IS EEN ALGEMENE APK KEURING?

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. De APK is door de overheid ingevoerd om te controleren of uw auto of motor nog verkeersveilig is, op de juiste manier geregistreerd staat en voldoet aan de milieunormen. U ben wettelijk verplicht uw auto één keer per jaar te laten keuren. Zo weet u zeker dat u altijd veilig rijdt. En mochten zich tussentijds problemen voordoen dan kunt u altijd bij Alkmaarse Garage terecht voor reparaties en tussentijdse checks.

Voorkom APK boetes en zorg ervoor dat uw auto op tijd APK gekeurd is. U kunt op het keuringsrapport van vorig jaar zien wanneer uw auto weer aan een APK check toe is, en wanneer het dus tijd is om Vakgarage te bellen voor een afspraak. Neem altijd uw kentekenbewijs mee als u uw auto brengt. Na afloop van de keuring krijgt u een keuringsrapport. Bewaar dit keuringsrapport in de auto, want u bent verplicht het bij u te hebben tijdens het rijden.

Ook als uw voertuig is afgekeurd blijft het belangrijk het keuringsrapport te bewaren. Wanneer u uw APK combineert met een kleine beurt, bent u er zeker van dat uw auto weer als een zonnetje loopt.


APK CHECK + GROTE BEURT = GRATIS APK CHECK!

Een gratis APK keuring? Combineer de APK check van uw auto met een grote beurt bij Alkmaarse Garage. De APK keuring is dan gratis. Vooral bij wat nieuwere auto’s kan dit voordelig zijn, omdat die relatief weinig onderhoud nodig hebben. Zo bespaart u niet alleen geld, maar ook tijd.

Uiteraard kunt u ook voor de losse APK keuring van uw voertuig bij Alkmaarse Garage terecht. Ook als u bijvoorbeeld op vakantie gaat kunt u bij Alkmaarse Garage uw APK al 2 maanden voor de APK vervaldatum laten uitvoeren, u verliest dan niets maar krijgt 14 maanden APK bij goedkeuring.